сряда, 2 декември 2015 г.

Хоризонтите и "постиженията" на българската простотия



Дано Ви приседне, г-н премиер

За сланината и премиера ли? Защо се учудвате? Човек, който помни само филии с мас и е прочел една книга в живота си, не може да има друг маниер. Той не е виновен за това, дотолкова му стига емоционалната интелигентност. Бедният духом не е способен на велики дела, нито на смислени послания. Проблемът не е него, а в нас. Гласувайки за бедните духом, ние се приравняваме на тях, заприличваме на тях, допускаме филията с мас и Винету да бъдат единствената ни житейски мъдрост. Превръщаме се в стомаси, които само чакат да бъдат напълнени, докато в главите ни зее чудовищна празнота.



 Аз самият си направих шега с филиите на Борисов, но не е нормално, като знаеш, че това е шегаджийския стил, с който малко или повече е печели симпатиите на най-голямата част от избирателите, да спекулираш, че не бил чел повече от една книга и какво ли не друго. Много по-елементарно и просташко отколкото простотията в шегите...А елементарността и простотията ни ще продължават да чертаят "постиженията" ни във всички сфери на живота ни.


Така или инак, иначе културно написаната статия, чертае хоризонтите на една спекулативност, която рефлектира в способността на "интелигенцията" ни да намери общ език, а и път да си обясни народа ни. 

Няма коментари: