понеделник, 21 декември 2015 г.

Държавата всъщност е манталитетът на населението й


Така или инак в превозните средства, където е на самотаксуване добри по душа и "солидарни" граждани си оставят билетчетата, за да могат други да ги ползват. Защото са убедени, че държавата - не те - трябва да плаща превоза. smile emoticonСимптоматично. И все пак - на тези граждани не им хрумва, че докато направим така че дори да не се краде трябва да направим и така, че тази държава да не загине съвсем.

Е, така мислехме по време на соца. Направихме нова държава, но се оказа че докато съсипвахме предната ние сме се съсипали повече...Или с две думи държавата е манталитета на населението й.


"Промяната засяга близо 300 хил. компании, регистрирани по ДДС. Много вероятно голямата маса от фирми няма да декларират нищо, т.е. ще твърдят, че нищо служебно не се ползва за лични цели. Данъчните служители обаче ще може да преценяват тенденциозно при ревизия кое дружество да бъде ударено и кое не. (в. Капитал)Georgi Kadiev:Смея да твърдя, че Горанов и ГЕРБ излъгаха всички, вкл. собствените си депутати.Приеха текст в ЗДДС, с който всеки от нас е длъжен да декларира служебни вещи, ползвани и за лични. И да си намалява сам ДДС за възстановяване. Точка. Без повече обяснения."
Министърът на финансите Владислав Горанов съвсем не се е отказал от налагането на най-скандалното данъчно облагане - т.нар. данък
B2BMEDIA.BG|ОТ ADMINISTRATOR
Коментари
Красимир Цолов
Красимир Цолов Аз да питам за един прЕател - тоалетната хартия лична нужда ли е, или служебна? Необходимо ли е шефът на фирмата да пусне заповед до служителите да серат, за да се счита за служебна нужда?
Емил Василев
Емил Василев Прокорупционно решение. А за Менда предупреждавам още от 2009-а. мнооого е проста и нагла, горката.
Drago Spasov
Drago Spasov ...всички със "счетоводителско" мислене са виновни за тази простотия...за съжаление това са хората които ни управляват......дребнави и малограмотни....
Венцеслав Йонков
Венцеслав Йонков И все пак вътрешното убеждение, че като лъжем държавата не крадем от себе си си е социалистическа убеденост...И ако може аз повече да излъжа от другия...Разбира се, друг е въпроса, че държава, която не я чувстваш за своя, тъй като тя е представлявана от крадливи същества, заслужава да бъде крадена.
Борислав Кирилов
Борислав Кирилов Системата за управление на държавата е открадната, а населението е поставено в статус "престъпно виновен". Толкова за "нашата" държава - тя не е наша, чиновниците, политиците и мафията искат ние да бъдем нейни.
Венцеслав Йонков
Венцеслав Йонков Така или инак в превозните средства, където е на самотаксуване добри по душа и "солидарни" граждани си оставят билетчетата, за да могат други да ги ползват. Защото са убедени, че държавата - не те - трябва да плаща превоза. smile emoticonСимптоматично. И все пак - на тези граждани не им хрумва, че докато направим така че дори да не се краде трябва да направим и така, че тази държава да не загине съвсем.
Борислав Кирилов
Борислав Кирилов Тази държава (система за управление) трябва да загине. Тя никога не е била договаряна, като обществен договор. Властта е открадната, не билетчетата.
Венцеслав Йонков
Венцеслав Йонков Е, така мислехме по време на соца. Направихме нова държава, но се оказа че докато съсипвахме предната ние сме се съсипали повече...Или с две думи държавата е манталитета на населението й.
Борислав Кирилов
Борислав Кирилов Кой казва, че има нова държава?
Венцеслав Йонков
Венцеслав Йонков А как така чехите и поляците, все пак си ги основаха новите?

Няма коментари: