понеделник, 12 декември 2011 г.

КАКВА НОВА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ Е НУЖНА НА БЪЛГАРИЯ? -2

КАКВА НОВА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ Е НУЖНА НА БЪЛГАРИЯ?
12 Декември 2011
Владимир Стойчев
http://www.svobodata.com/page.php?pid=7534&rid=154

Всъщност излиза, че без Нова партия, която иска да проповядва някакви утопии кукловодите ще създадат партия на Кунева, но и създаването на такава партия, също ще ги устройва и те вече потриват ръце.

Въпросът може да се зададе и по друг начин. Без или със тази партия, ако обявим, че Синята идея и партии не са били повлияни от прехода и започнем това да го пропагандираме на широк фронт, ще има ли възстановяване на сините партии?

Отговорът е ясен. Както и това, че ще имаме същия резултат, ако обявим, че синята идея е била командвана от кукловодите.

Или. Няма нужда да се разправят врели некипели - вярно или не в главите на избирателите днес има такова мнение, което не може да се промени в следващите, най-малко, 2 години.

И пак, за да не си пускаме ластиците - въпросът е - ДОСТАТЪЧНА ЛИ Е ГЕРБ. Ако е достатъчна - няма нужда от никакви опити.


Истинският въпрос е? Има ли българската интелигенция своето политически представителство?

Не, няма и този факт не може да бъде "лайномет" по Иван Костов. Да, в ръководството има интелигентни хора, но поради естеството на партията те нямат връзка и доверие от страна на интелигенцията. наистина много от интелигенцията гласуват за тях..но от липса на алтернатива и без да се чувстват, че имат думата и/или могат с нещо, дори и с идея, да променят обществото си.

Затова - да, има нужда от "интелигентска" партия, но не с целта да обслужва "интелигентството" си и се доказва, колко е по-бутикова ( и то доста небутиково ), а с целта, най-малкото да създаде дебат за създаване и разпространение на идеи и методи за "възпитание" на връзката си с народа и "прокламиране" на правила на поведение - обществени и "непросташки".

Някой ще спомене, че и червените про-гоцевци се смятат за интелигенти и дори се опитваха да правят движение...

Всъщност това е един изключително важен въпрос, който опира до повдигнатата тема от автора за лява или дясна трябвало да бъде евентуална нова формация...

Сигурно въпросите и отговорите по този въпрос също ще тръгнат към ластиците, но аз съм сигурен че има хора от интелигенцията, които работят качествено, не са на хранилка - партийна и/или олигархична, не са пристъпили марални и законови рамки и също поради липса на алтернатива гласуват за БСП, против ГЕРБ са и са готови да направят нещо за нормализирането на страната.

ПП.Впрочем, поне според мен, да не си крадец, да си изкарваш парите с труд и достойнство, да си нормален гражданин е много повече дясно, независимо за кой гласуваш, отколкото това, което днес се обявява за дясно, но ние е нито в пазарното стопанство нито е оставено да се оправя със собствена фирма или при частник след 1990 г.

Няма коментари: