петък, 2 декември 2011 г.

За "Анцугната" и "Истинската" интелигенция

http://www.svobodata.com/page.php?pid=7389&rid=154
ЛЕВИ, ДЕСНИ… ХОДОМ МАРШ!
1 Декември 2011
Иван Сухиванов

Аз тази интелигенция, колкото и уж да се прави на гнуслива, не бих я обвинявал че се е оттеглила заради анцузите, а че никога не е била истинска. Ако беше истинска, тя отдавна, отдавна щеше да се заеме с възпитанието на народа си.

Най-готино е да си учен и тотален интелигент като тези, които живяха край Освиенцим и се правеха, че не виждат какво става на 5 километра от бюргерските им домове...

А ако стигнем до интелигенския "потенциал" на Анцузите, защото неанцузката интелигенция се била погнусила ( въпреки че никаква работа не свърши - както казах ) трябва да направим разлика между тази на Слави и на Стоичков, който направи футболна школа за деца, или до тази на ББ, който се хвана да вкара децата на етносите в целодневно училище, за да се научат на елементални правила...И да си припомним интелигентите, когато имаха що годе хоризонт по времето на Костов дори не се сетиха за това.

И не ми се говори за истинската и гнусливата, тъй като, независимо от претенциите си, не успя едно малко клубче да създаде, което поне да излъчи няколко лозунга какво значи да си ангажиран с обществото и народа си.

Или с две думи - обявяването на гусливостта е удобен повод да признаеш, че и ти си пълен анцуг.

Няма коментари: