вторник, 19 януари 2010 г.

Изкривявания български - 1

Желева била обявила, че е от Бургас, а всъщност е от село Загорци:

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2010/01/18/844147_reshenieto_za_jeleva_shte_bude_vzeto_s_glasuvane/
Ей, какво нещо е интернет – в наши дни той, а не г…, глава затрива!

Йелева се беше изтъпанила на препитването в ЕП, че е родена в Бургас („родния ми град Бургас“), при положение, че всички знаят, че е от Нова Загора (има го и в официалната й биография). Обаче като се порови (около 5 мин., не повече) човек из интернет, и какво да види – на няколко места се говори, че тя е родена в село Загорци, на 8 км от Нова Загора.
В това няма нищо срамно, достатъчно интелигентните хора не гледат къде си роден, а какво представляваш. Обаче явно за Йелева това е срамно – информацията за това, че е била на Петковден, 2008, в родното си село и е произнесла реч, стои като история (уви, само със заглавието си) в Гугъл, но е изтрито към днешна дата от собствената й сраница в интернет. Обаче, следите остават, нали така, другари партизани от с.Загорци?!
Ето какво е останало:

„В залата на читалището след приветствието на кмета на с. Загорци – г-н Тенко Харачерев...




Не знам защо, но тази дребна лъжа, ме разочарова извънредно много. И не защото е от село, а защото не се гордее, че е от село. По аналогичен "почин" много българи по света отказаха да учат децата си на български.

Може би причината за такива "срамове" се дължат на подигравките на българските нефелници, които например смятат че "пожарникар" е нещо срамно, докато навсякъде по света на преден план се поставят съвсем други категории - подготвеност, отношение към труда, професията, семейството и обществото...Единственото +извинение" може да се съдържа във факта, че масово хората в България не си вършат както трябва работата. / пример от ежедневието има на всяка крачка - много често контрольорът на входа на метрото си стои във вътрешната стаичка - може би като го приватизират и съкратят половината ще винят капитализма /.

Няма коментари: