четвъртък, 7 януари 2010 г.

"Икономист" за Бойко

Аз се чудех откъде са се учили нашите парцали, а то било от "Икономист". Докато четях все очаквах, че някой ще ми каже любимия лаф напоследък по всеки повод и на всеки българин разполагащ с по-малко от 200 думи в речника си: "нали се сещаш"

http://www.mediapool.bg/show/?storyid=160491&srcpos=2

Та, нали се сещате, голям кеф ми стори да анотирам "Икономист".

"Този бивш борец с квадратна челюст внесе оживление в българската политика", казват те, като забравят да пояснят, че Бойко е борец против социализма, а не пехливанин. После обаждат, че някакви си известна кикимора Деси се била доверила само на него, а хвалби с привкус на подзлизурство са стигнали и до стихоплетна възхвала.

Нещата в "статията" са ескалирали дотам, че Капатово, където кръщават ракията си "Борисовка" е село в близост до София и сигурно имайки предвид добрите ни магистрали смятат, че в България всичко е близо до София.

Един от върховете на статията сочи Станишев като очилат потомък на влиятелна българска фамилия учил в Москва, като крие, че всъщност Станишев не може да бъде потомък, защото фамилията е му тъкмо от тези без минало, колкото и влиятелна за българското падение.

В същото време в България Бойко Борисов се оплакал, че "Всички в тази страна искат да ми се обаждат""Утре някой ще вземе да се разведе и после ще дойде да ме моли да му помогна да си върне жената", но не бил толкава свит на европейска сцена и казал нещо епохално, ако сравним с изказванията на българския потиснат политически задник от Балканската война досега, на Вацлав Клаус:

"Онзи, който не играе по европейските правила, трябва да си върви или да се върне във Варшавския договор"

Браво, супер и вива! Поне като сме със скъсано дъно да имаме достойнство!

А този пасаж, който блести както със слабия си превод, така и с нефелността, но и чувството за цвят на журналиста, направо закопа "24 часа" навеки:

Изборът на Борисов на приятели сред бизнесмените предизвиква интерес. Когато той бе попитан неотдавна за изгодните договори за обществени поръчки, спечелени от някой си "Стенли", Борисов отклони вниманието, като отбеляза, че Стенли бил бифше гадже на дъщеря му. "Една вечер я заварих да плаче - и го набих", допълни той. На умението му да грабва вниманието на медиите се гледа благосклонно, но това може и да не реши проблемите на България.

Няма коментари: