петък, 22 януари 2010 г.

Стратегиите

Първанов организира икономически форум по икономика.

http://www.mediapool.bg/show/?storyid=161017&srcpos=1
"Сега е моментът да си отговорим на въпроса дали искаме пасивно да изчакаме края на световната криза или ще правим политика, която ще ни позволи да стартираме от много по-активни и перспективни позиции в следкрзисната надпревара на националните икономики", посочи Първанов. По думите му настъпва времето, в което трябва да се потърсят еднопосочно действие и консолидация на усилията.

Според него много важно е да се определят кои са симптомите, индикаторите и критериите, които биха позволили да се твърди, че започва процес на възстановяване и излизане от кризата и че той е необратим.



Най-интересното е че всички само знаят, че не знаят, но се оказва, че и не знаят, че могат да направят поне един конкурс за макростратегия по време на криза.

Аз специално, сигурно защото не съм такъм специалист като тях, имам стратегия, но тъй като условията в България са такива, че свестните у нас ги мислят за луди :) системата е създала безпогрешни механизми за отхвърляне на каквото и да е, дори и на ниво предложения, конкурс или широки дискусии.

Няма коментари: