четвъртък, 14 януари 2010 г.

Компетентност от Враца

Явор Дачков:

"Провалът на Румяна Желева в Европарламента е провал на българското правителство и личен провал на премиера Борисов. Той съсредоточи цялата власт в ръцете си и най-накрая ще трябва да се научи да понася отговорността на това бреме. Решенията за една или друга политика и за един или друг човек в управлението са изцяло негови, затова срамът, който донесе Желева на България, е преди всичко и негов срам, а след това и на всички, които го подкрепят, затваряйки си очите за очевидното. Днес България има най-некомпетентното управление от началото на прехода и това болезнено пролича в изпита на кандидатката ни за еврокомисар. Всички приказки за заговор и подливане на вода са пропаганда, която се опитва да скрие истината.

Фалшиво звучат обвиненията за саботаж и нарочна кампания срещу протежето на Борисов. Нима управляващите от ГЕРБ, “Атака” и Синята коалиция са очаквали към своя кандидат формално отношение от страна на противниковия лагер? Твърде наивно, когато става дума за политика. Кандидатурата на Желева е политическа и подлежи на политическо отношение, което естествено включва атаки от страна на опозицията. По логиката на Борисов, който се позова на стария изтъркан виц за казана и българите, той пак се оказва виновен, защото подля вода на Меглена Кунева и дори си позволи язвителни бележки по адрес на най-добрия еврокомисар за 2008 година. Международното признание за нея не попречи на премиера да издигне своя кандидатура, въпреки че Кунева също е българка и по днешната логика на Борисов България трябваше да се обедини около нов неин мандат."


Цялата статия на Дачков:

http://www.glasove.com/article-6602.php


Как прецени, че е най-некомпетентното, не знам. За това е нужна, все пак, компетентност от Враца. Нещо като "Прецизност от Йена".

Няма коментари: