вторник, 5 януари 2010 г.

Съдебната система и трите месеца на ББ

Какво стана с трите месеца , които Бойко Борисов даде на съдебната система да се докаже, че работи? Научихме, че искат пари / нали така са свикнали /, но не научихме за резултатите. Защо дори и журналистите не питат.

Този, който работи, най-често в частния сектор, получава задачи и този, който поставя задачите, въпреки че доста често тези задачи са "разтегливи" иска срок и/или дата за свършването им, ако трябва и на етапи.

Крайно време е на съдебната система да се предаде един списък с "емблематични" дела - например Мургина, Стойков-Николов, Станишев, Валери Цветанов, Батко и Братко, Масларова, бившия шеф на горите, "номерата" във Военното министерство и така нататък. Съдебната система да си направи едни план с дати докога ще ги реши тези дела и от това да й зависят най-малко бонусите, но й оценката за бъдещи доверия. Знам че винаги може да кси намерят оправдания с медицински и други трикове, но те ги знаят и да си правят сметката, така че да търсят изход...Ясно е например, че един съдия, който получи медицинско, че някой Маргин е болен, никога няма да дръзне да предприема адекватни действия, да назначи независима комисия...Тъкмо това ще е и целта на датите. Да си правят сметката и ако не могат да поемат отговорност да си махат от държавната работа. Има частно стопанство.

Няма коментари: